Får du i deg nok fiber?

Dec 21, 2021

FIBER er den magiske hemmeligheten bak et rikt indre liv ifølge noen av de fremste forskerne på feltet. 

Tor-Egil og Anders deler oppskrift på "Godgrøt" og supersmoothie som de spiser som en del av dere pro-og prebiotiske kosthold. 

Lyst på oppskrift så trykk HER.

Spis for mikrobene i tarmen din

Hvis mikrobene i tarmen dør ut kan det bidra til kroniske, autoimmune og nevrologiske tilstander – og det gjør de når de ikke får nok kostfiber fra planter, nøtter og frø.


Erica Sonnenburg, er seniorforsker i mikrobiologi og immunologi og Justin Sonnenburg, er professor i mikrobiologi og immunologi ved Stanford University School of Medicine.
De er blandt de aller fremste forskerne i verden på forståelsen av mikrobiomet og samspillet med mennesket og hvordan dette samspillet påvirker menneskekroppen og helsa.


Stanfordforskerne mener at en nedgang i antall og bredde i mikrobepolulasjonen kan være en av hoveddriverne av det mange mener er en epidemi av kroniske betennelsesrelaterte tilstander.


De mener at mennesker i dag spiser ca 15 gram kostfiber per dag, som er i stor kontrast til jeger og samlerbefolkninger som spiser mellom 100 og 150 gram med kostfiber hver dag. Forskerne mener dette gir et klart bilde av hvor mye kostfiber vi mennesker har spist gjennom generasjoner – og er avhengige av for å holde populasjonen i live. Forskerne hevder denne store nedgangen i inntak av kostfiber kan være en av hovedårsakene til de dårlige mikrobiomene og økningen av autoimmune sykdommer.

Hold kontakten med oss å få nyheter og oppdateringer!

Sett deg på maillisten vår og motta de nyeste oppdateringene fra vårt team.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.